Jedilnik
PONEDELJEK
TOREK
SREDA
ČETRTEK
PETEK
V jedilnikih se pojavljajo alergeni, kot so: gluten, jajca, mleko in mlečni proizvodi, listna zelena, zrnje soje, oreščki, arašidi, gorčično seme, sezamovo seme, žveplov dioksid in sulfiti, volčji bob, mehkužci, raki, ribe. Kateri alergeni so prisotni v posamezni jedi je podrobneje opisano v katalogu jedi z alergeni. Ta je na vpogled v vsaki enoti.
DIETE Otroci/učenci z medicinsko predpisano dieto imajo isti jedilnik z prilagoditvami za posamezno dieto. V primeru, da osnovne sestavine jedilnika (testenine, mleko…) za dieto niso primerne, jih nadomestimo z drugim primernim živilom (testenine brez jajc, brez glutena, rastlinski napitek…). Podrobnejše informacije o tem kaj je posamezni otrok/učenec dobil za malico in popoldansko malico dobite v enoti, za kosilo pa v centralni kuhinji.